10 |
|
|
Audouin's GullSize: 44-52 cm; wing span: 1.17-1.38 m Body mass: 0.45-0.77 kg Wing loading [g/cm2]: 0.25-0.39 |
|
|
Similar |
|
|
|
|
|
Photos |
|
|
ADULT |
Sex unknown |
|
|
BREEDING |
Frontal view of Audouin's Gull in breeding
plumage;
note the black markings near the tip of the dark-red bill
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Lagoa de Albufeira, near Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Near-frontal view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Lagoa de Albufeira, near Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Near-lateral portrait of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Lagoa de Albufeira, near Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Near-lateral view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Lagoa de Albufeira, near Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Near-lateral view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Lagoa de Albufeira, near Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Lateral view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Lagoa de Albufeira, near Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Lateral view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Lateral view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Near-dorsal view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, August 2017]
Near-dorsal view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, March 2019]
Near-dorsal view of Audouin's Gull in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, March 2019]
Lateral/ventral view of Audouin's Gull in breeding
plumage
in flight, showing clearly the all-white to very light-grey
underwing pattern, except for the dark triangular tips
(photo courtesy of J. Pires)
[Sao estuary, Setubal, Portugal, May 2025]
Near-dorsal view of Audouin's Gull in breeding
plumage
in flight, wings up
(photo courtesy of J. Pires)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, March 2019]
Near-dorsal view of Audouin's Gull in breeding
plumage
in flight, wings down
(photo courtesy of J. Pires)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, March 2019]
Dorsal view of two Audouin's Gulls in breeding
plumage in flight
(photo courtesy of J. Pires)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, March 2019]
|
|
NON-BREEDING |
Lateral view of Audouin's Gull in non-breeding
plumage
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Cascais, near Lisbon, Portugal, December 2018]
Lateral/ventral view of Audouin's Gull in non-breeding
plumage
in flight
(photo courtesy of J. Pires)
[Quinta de Marim, Ria Formosa, Olhao, Faro, Algarve, Portugal, October 2024]
|
|
IMMATURE/JUVENILE |
Near-frontal view of a second-winter Audouin's Gull
(photo courtesy of J. Pires)
[Faro, Algarve, Portugal, October 2020]
Near-lateral view of a second-winter Audouin's Gull
(photo courtesy of J. Pires)
[Faro, Algarve, Portugal, October 2020]
Lateral view of a second-summer Audouin's Gull
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Setubal, near Lisbon, Portugal, May 2017]
Lateral view of a second-summer Audouin's Gull
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Setubal, near Lisbon, Portugal, May 2017]
Lateral view of a first-winter Audouin's Gull
in flight
(photo courtesy of J. Pires)
[Off Sagres, Algarve, Portugal, October 2020]
Lateral view of a first-winter Audouin's Gull
in flight, wings up
(photo courtesy of J. Pires)
[Cabo Raso, Cascais, near Lisbon, Portugal, October 2019]
Lateral view of a first-winter Audouin's Gull
in flight, wings down
(photo courtesy of J. Pires)
[Cabo Raso, Cascais, near Lisbon, Portugal, October 2019]
Dorsal view of a first-winter Audouin's Gull
in flight, wings down
(photo courtesy of J. Pires)
[Cabo Raso, Cascais, near Lisbon, Portugal, October 2019]
Near-lateral portrait of a juvenile Audouin's Gull
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Costa da Caparica, Setubal, near Lisbon, Portugal, May 2017]
Near-lateral view of a juvenile Audouin's Gull
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Costa da Caparica, Setubal, near Lisbon, Portugal, May 2017]
Lateral view of a juvenile Audouin's Gull
(photo courtesy of J. Pires)
[Vila Real Santo Antonio, Algarve, Portugal, September 2020]
Lateral view of a juvenile Audouin's Gull
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Costa da Caparica, Setubal, near Lisbon, Portugal, May 2017]
Lateral view of a juvenile Audouin's Gull
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, May 2017]
Near-dorsal portrait of a juvenile Audouin's Gull
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Costa da Caparica, Setubal, near Lisbon, Portugal, May 2017]
Near-dorsal view of a juvenile Audouin's Gull
(photo courtesy of G. Pinelas)
[Sesimbra, Setubal, Portugal, May 2017]
Lateral view of a juvenile Audouin's Gull in flight, wings up
(photo courtesy of J. Pires)
[Cabo Raso, Cascais, near Lisbon, Portugal, May 2019]
|
|
Behaviour |
| Social behaviour: Communal | Mobility: Sedentary/dispersive | Elementary unit: Solitary/mob |
Audouin's Gull is resident around the northern and western Mediterranean. Much of the population is sedentary, but part of the population disperses locally outside the breeding season (still remaining in the Mediterranean).
|
|
Food, Diet |
Audouin's Gull usually does not scavenge but is specialized in fresh fish.
These pages are largely based on our own observations and those of our contributors. The structure of these bird pages is explained HERE. For more salient facts on any bird species please refer to a field guide.
|
Would you like to contribute photos or sound recordings to this
site?
If interested, please CLICK HERE. Credits to contributors are given HERE. |























