2 |
|
|
|
Red-crested PochardSize: 42-49 cm; wing span 67-82 cm Body mass: 700-1100 g |
|
|
|
|
Photos |
|
|
ADULT |
|
|
PAIR |
|
|
BREEDING |
Pair of Red-crested Pochards; male in breeding
plumage on
the left, female on the right
(photo courtesy of M. Thomas)
[Hagnau, Lake Constance, Germany, April 2019]
Pair of Red-crested Pochards; male in breeding
plumage on
the right, female on the left
(photo courtesy of M. Thomas)
[Hagnau, Lake Constance, Germany, April 2019]
Near-dorsal view of a pair of Red-crested Pochards in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Tejo estuary, Portugal, March 2019]
Near-dorsal view of a pair of Red-crested Pochards in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Tejo estuary, Portugal, March 2019]
Dorsal view of a pair of Red-crested Pochards in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Tejo estuary, Portugal, March 2019]
Mob of Red-crested Pochards in breeding
plumage
basking in the sun
(photo courtesy of H. Dahlem-Senger)
[Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, Mallorca, Spain, May 2023]
|
|
MALE |
|
|
BREEDING |
Lateral view of a male Red-crested Pochard in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Normand)
[Saint Denis, 10 km North of Paris, France, February 2020]
Lateral view of a male Red-crested Pochard in breeding
plumage
(photo courtesy of G. Normand)
[Lac de Creteil, Paris, France, February 2021]
Lateral view of a male Red-crested Pochard in breeding
plumage
(photo courtesy of M. Thomas)
[Hagnau, Lake Constance, Germany, April 2019]
Near-dorsal view of a male Red-crested Pochard in breeding
plumage
(photo courtesy of M. Thomas)
[Hagnau, Lake Constance, Germany, April 2019]
Dorsal view of a male Red-crested Pochard in breeding
plumage
(photo courtesy of M. Thomas)
[Hagnau, Lake Constance, Germany, April 2019]
|
|
NON-BREEDING |
Close-up lateral view of a male Red-crested Pochards in non-breeding
plumage
(photo courtesy of M. Eaton)
[St. James's Park, London, England, September 2019]
Dorsal view of a male Red-crested Pochards in non-breeding
plumage
(photo courtesy of M. Eaton)
[St. James's Park, London, England, September 2019]
|
|
FEMALE |
Frontal view of a female Red-crested Pochard
(photo courtesy of M. Thomas)
[Hagnau, Lake Constance, Germany, April 2019]
Lateral view of a female Red-crested Pochard
(photo courtesy of M. Thomas)
[Hagnau, Lake Constance, Germany, April 2019]
Lateral view of a female Red-crested Pochard
(photo courtesy of J. Pires)
[Tejo estuary, Portugal, July 2019]
Lateral view of a female Red-crested Pochard
(photo courtesy of J. Pires)
[Tejo estuary, Portugal, July 2019]
|
|
NON-BREEDING |
Flock of Red-crested Pochards; males in non-breeding
plumage
(photo courtesy of H. Dahlem-Senger)
[Unteruhldingen, Lake Constance, Germany, September 2022]
Flock of Red-crested Pochards; males in non-breeding
plumage
(photo courtesy of H. Dahlem-Senger)
[Unteruhldingen, Lake Constance, Germany, September 2022]
|
|
IMMATURE/JUVENILE |
Dorsal view of a female Red-crested Pochard with a duckling
(photo courtesy of J. Pires)
[Tejo estuary, Portugal, June 2019]
|
|
Behaviour |
| Social behaviour: Communal | Mobility: Partially migratory | Elementary unit: Flock |
Red-crested Pochards are residents in parts of the Mediterranean. Elsewhere, south of the Alps, they are winter migrants; to the North of the Alps, and eastward of a resident population on the northern fringe of the Black Sea, they are breeding migrants.
These pages are largely based on our own observations and those of our contributors. The structure of these bird pages is explained HERE. For more salient facts on any bird species please refer to a field guide.
|
Would you like to contribute photos or sound recordings to this
site?
If interested, please CLICK HERE. Credits to contributors are given HERE. |














