2 |
|
Whooper SwanSize: 1.4-1.6 m; wing span 2.05-2.35 m Body mass: 7.4-14.0 kg (male larger than female) Wing loading [g/cm2]: ca. 1.76 |
|
|
Similar |
|
|
|
|
|
Photos |
|
|
ADULT |
|
|
PAIR |
Near-lateral view of a pair of Whooper Swans with their
3 cygnets on the right
(photo courtesy of J. Perttu-Kacsoh)
[Särkimo island, Finland, July 2024]
Sex unknown |
Frontal view of Whooper Swans; note how
the yellow on the bill projects beyond the nostrils
(photo courtesy of D. Wilczynska)
[River Bug, near Brok, Masovia, Poland, April 2018]
Near-frontal view of Whooper Swans on a riverine meadow
(photo courtesy of D. Wilczynska)
[River Bug, near Brok, Masovia, Poland, April 2018]
Lateral view of Whooper Swans on a riverine meadow
(photo courtesy of D. Wilczynska)
[River Bug, near Brok, Masovia, Poland, April 2018]
Near-dorsal view of Whooper Swans
(photo courtesy of C. Pears)
[Iceland, May 2015]
Whooper Swans on a riverine meadow
(photo courtesy of D. Wilczynska)
[River Bug, near Brok, Masovia, Poland, April 2018]
Whooper Swans on a riverine meadow
(photo courtesy of D. Wilczynska)
[River Bug, near Brok, Masovia, Poland, April 2018]
Comparison of a Whooper Swan with a
Mute Swan
(photo courtesy of D. Wilczynska)
[River Bug, near Brok, Masovia, Poland, April 2018]
Near-lateral view of Whooper Swans in flight
(photo courtesy of D. Wilczynska)
[River Bug, near Brok, Masovia, Poland, April 2018]
|
|
IMMATURE/JUVENILE |
Lateral view of a Whooper Swan with 3 cygnets, a month after
they were first photographed, see below
(photo courtesy of J. Perttu-Kacsoh)
[Särkimo island, Finland, August 2024]
Pair of Whooper Swans with their 3 cygnets in tow
(photo courtesy of J. Perttu-Kacsoh)
[Särkimo island, Finland, July 2024]
|
|
Behaviour |
| Social behaviour: ? | Mobility: Migratory | Elementary unit: Pair |
In central and south-eastern Europe Whooper Swans are found as winter migrants. In Scandinavia and North-west Russia they are breeding migrants.
These pages are largely based on our own observations and those of our contributors. The structure of these bird pages is explained HERE. For more salient facts on any bird species please refer to a field guide.
|
Would you like to contribute photos or sound recordings to this
site?
If interested, please CLICK HERE. Credits to contributors are given HERE. |








