8 |
|
|
Little StintSize: 14-15.5 cm; wing span 27-30 cm Body mass: 20-44 g |
|
|
Similar |
|
|
|
|
|
Photos |
|
|
ADULT |
Sex unknown |
|
|
BREEDING |
Near-frontal to lateral view of 3 Little Stints in breeding
plumage
with, on the right, a
Dunlin
in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Dafundo beach, Lisbon, Portugal, July 2019]
Lateral view of a Little Stint in breeding
plumage
looking towards the observer
(photo courtesy of J. Pires)
[Sapal de Castro Marim, Faro, Algarve, Portugal, October 2022]
Lateral view of a Little Stint in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Tejo estuary, Portugal, October 2022]
Lateral view of a Little Stint in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Sapal de Alhos Vedros, Moita, Setubal, Portugal, September 2022]
Lateral view of two Little Stints in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[EVOA, Tejo estuary, Portugal, May 2023]
Lateral view of two Little Stints in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Dafundo beach, Lisbon, Portugal, July 2019]
Near-dorsal view of a Little Stint in breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Sapal de Castro Marim, Faro, Algarve, Portugal, October 2022]
Lateral view of a Little Stint moulting out of breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Sapal de Castro Marim, Faro, Algarve, Portugal, October 2022]
Lateral view of a Little Stint moulting out of breeding
plumage
with a
Sanderling
in non-breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Sapal de Castro Marim, Faro, Algarve, Portugal, October 2022]
Lateral view of a Little Stint moulting out of breeding
plumage
with a
Sanderling
in non-breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Sapal de Castro Marim, Faro, Algarve, Portugal, October 2022]
Lateral view of a Little Stint in late breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Mora, Evora, Portugal, May 2019]
Near-dorsal view of a Little Stint in late breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Mora, Evora, Portugal, May 2019]
|
|
NON-BREEDING |
Near-lateral view of a Little Stint in non-breeding
plumage,
with, at the back, a
Kentish Plover
in non-breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Moita do Ribatejo, Tejo estuary, Portugal, February 2019]
Lateral view of a Little Stint in non-breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Montijo, Tejo estuary, Portugal, February 2019]
Lateral view of a Little Stint in non-breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Salinas de Olhao, Faro, Algarve, Portugal, October 2020]
Lateral view of a Little Stint in non-breeding
plumage
(photo courtesy of J. Pires)
[Salinas de Olhao, Faro, Algarve, Portugal, October 2020]
Comparison of a Little Stint in non-breeding
plumage with a
Common Redshank
(photo courtesy of J. Pires)
[Morraceira island, Figueira da Foz, Mondego estuary, Portugal, February 2023]
|
|
IMMATURE/JUVENILE |
Near-frontal view of a Little Stint; given the season and the
rufous hues on the bird's back, this is probably a juvenile -
note the prominent white stripes
(photo courtesy of J. Pires)
[Montargil, Alentejo, Portugal, October 2015]
|
|
Behaviour |
| Social behaviour: Territorial | Mobility: Migratory | Elementary unit: Mob/flock |
Little Stints breed in the high Arctic, with only a few breeding on the European continent. When seen elsewhere, they are either on passage or in their winter quarters.
These pages are largely based on our own observations and those of our contributors. The structure of these bird pages is explained HERE. For more salient facts on any bird species please refer to a field guide.
|
Would you like to contribute photos or sound recordings to this
site?
If interested, please CLICK HERE. Credits to contributors are given HERE. |







